OM FINANSDEPARTEMENTET

Finansdepartementet er et tradisjonsrikt og sentralt departement som ble opprettet i 1814. Finansdepartementet er, med hovedansvar for landets økonomiske politikk, viktig for samfunnsutviklingen og av stor betydning for den enkelte innbyggers hverdag. Hos oss jobber det 300 dyktige medarbeidere som sammen utgjør en spennende kunnskapsorganisasjon.

Departementet ledes av finansministeren, som sammen med statssekretærer og politisk rådgiver utgjør den politiske ledelsen. Finansdepartementets embetsverk ledes av finansråden. I motsetning til den politiske ledelsen er embetsverket fast ansatte medarbeidere som jobber under skiftende regjeringer. Blant våre ansatte er de fleste jurister, økonomer og statsvitere.

 

VÅRE ARBEIDSOPPGAVER ER BLANT ANNET Å:

  • planlegge og iverksette den økonomiske politikken

  • samordne arbeidet med statsbudsjettet

  • sørge for at det offenlige får inn skatter og avgifter

  • overvåke og utarbeide regler for finansmarkedene

  • forvalte Statens pensjonsfond​​

​​

DIN ROLLE I FINANSDEPARTEMENTET

 

Som nyansatt hos oss har du en reell rolle i departementet fra første stund, og du vil få mye ansvar. Hos oss vil du kunne anvende og utvikle kunnskapen fra skolebenken på dagsaktuelle problemstillinger. Du fungerer som en selvstendig saksbehandler fra dag en, og gir råd til politisk ledelse i saker på ditt fagområde. Samtidig får du tett oppfølging av dyktige ledere og kollegaer som hører på dine synspunkter. Ditt arbeid er viktig for departementet, og du vil få en variert arbeidshverdag med høyt tempo.

​​

WEBSIDE

www.jobbifin.dep.no

KONTAKTINFORMASJON

Malene C. W. Fjeller

mwf@fin.dep.no

 

informasjon on ledige stillinger og studentengasjement kommer på vår nettside

 

​​

If you have any comments or questions, don't hesitate to contact us!

Gruppebilde KD.jpg

Helleveien 30, 5038 Bergen

2019 © Karrieredagene NHH   All Rights Reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now